Monitoring

Monitoring van betonconstructies is het continu meten van één of meerdere parameters om informatie te verkrijgen over de toestand en prestaties van de constructie. De metingen gebeuren door het inbouwen van meetsensoren in nieuwe of bestaande betonconstructies. De meetsensoren worden aangesloten op een datalogger, waardoor monitoring uitgevoerd kan worden in realtime. Dit betekent dat de gegevens op elk moment beschikbaar zijn en opgevraagd kunnen worden.

BetonAdvies Gijko kan voor u verschillende parameters die betrekking hebben op de toestand van de betonstructuur monitoren of u op weg zetten om zelf te monitoren. De parameters kunnen gerelateerd worden aan de structurele aspecten of de duurzaamheid van de constructie.

Waarom?

Monitoring van betonconstructies, zowel nieuwbouw als bestaande structuren, is belangrijk om de gesteldheid van een constructie te kunnen opvolgen. Het grote voordeel van een monitoringsysteem is dat metingen continu en automatisch gebeuren, zonder de noodzaak voor fysische aanwezigheid van personen.

Door betonconstructies in realtime te monitoren wordt informatie verkregen over de huidige toestand van de constructie én kan bovendien ook een inschatting gemaakt worden over de toekomstige prestaties ervan. Op die manier kunnen eventuele problemen in een vroeg stadium opgespoord worden en kunnen passende maatregelen genomen worden op het juiste moment. Hierdoor kunnen de kosten die gepaard gaan met onderhoud en/of herstelling fel verminderd worden.

SmartRock™ Concrete sensor

De SmartRock Concrete sensor van Giatec, is de toonaangevende betonsensor voor real-time temperatuur- en sterktebewaking.

Elimineer vertragingen bij het testen van beton
Deze gebruiksvriendelijke, probleemloze sensor is volledig ingebed in de wapening en vereist geen draden of testlaboratoria. Hij maakt snelle besluitvorming ter plaatse mogelijk en voorkomt onnodige tegenslagen.

Verbeter de nauwkeurigheid van gegevens
De rijpheidsmethode die SmartRock gebruikt, is goedgekeurd door ASTM en ACI als een nauwkeurige en betrouwbare test om de betonsterkte ter plaatse te meten voor nauwkeurigere resultaten dan cilinderbreuken in het veld.

24/7 inzicht in de status van uw storting
Met real-time gegevens en 24/7 bewakingsmogelijkheden op afstand kunt u altijd en overal de status van uw storting controleren en meldingen ontvangen, op elk apparaat.