Verfrissing op het terras?

Wist je dat je niet meer dan 15cm water in je jacuzzi/zwembadje op het terras mag doen?
Je kan er meer in doen. Maar het is toch niet aan te raden. Laten we het even uitleggen.

Een terras is vaak berekend op 250kg/m² belasting. Dit wil dus zeggen dat je op 1 vierkante meter 250kg mag belasten. In de praktijk komt dit neer op 1 persoon van 80 kilogram (250-80=170kg/m²). Dus schiet er nog 170kg/m² over. Je wil graag in de jacuzzi/zwembadje zitten dus wil je er ook water in hebben. 10cm water komt neer op 100kg/m². Dus je limiet om de waterkraan dicht te draaien komt uit op 15cm water want je jacuzzi weegt ook nog. En je wilt natuurlijk niet op het terras van je onderburen uitkomen, of het terras van je bovenburen op je terras krijgen. Kleine kant tekening: Als je van de 3de verdieping naar beneden valt heb je een overlevingskans van 50%.  Vandaar het wistje datje maximaal 15cm water voor 1 persoon in je jacuzzi/zwembadje. Neem je meetlat maar uit de kast of laat ons het onderzoeken. Wil je weten wat jouw terras kan dragen en wat de staat is van je terras/balkon? Dan kunnen wij u hierbij bijstaan.

  • Wij kunnen de wapeningen, de betondekking, … bepalen en met onze gegevens kan een stabiliteitsbureau zijn berekeningen maken.
  • Heb je reeds schade aan je terras, wacht er niet te lang mee om het te laten onderzoeken. Want langer wachten betekend ook vaak hogere kost achteraf.